Huidtherapie Boxman  Huid-, Oedeem & Lasertherapie
 

Behandelingen


Acnetherapie        

De huidtherapeut behandelt lichte en ernstige acne. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geeft de huidtherapeut specifieke adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde voor succes.  

De huidtherapeut stemt de behandeling af op de medicatie die de patiënt gekregen heeft van huisarts of specialist. De huidtherapeut maakt de huid schoon. De blackheads en whiteheads worden verwijderd, en de pustels en papels worden ingeprikt met een naaldje. Dit om ontstekingen tegen te gaan en littekenvorming te voorkomen.

Het positief resultaat van behandeling leidt er doorgaans toe dat de patiënt zich zekerder voelt. De huidtherapeut werkt ernaar toe dat de patiënt de acne zo snel mogelijk zelf kan verzorgen.

Lira peeling

De peelings zijn tot stand gekomen dankzij de samenwerking van medische professionals huidspecialisten en chemisten. De unieke Lira peelings kenmerken zich door de variatie in sterkten en de werkzame stoffen. De verschillende ingrediënten en eigenschappen zorgen ervoor dat huidproblemen effectief aangepakt kunnen worden. De Stem Cell Technology stimuleert een sneller herstel van de huid waardoor er een relatief kort herstelperiode nodig is.

Onze Lira peelings zijn geschikt voor iedereen. Men kiest voor deze behandeling om de huid een oppepper te geven of om gericht specifieke huidproblemen aan te pakken. Wij zetten een Lira peelings in bij: 

 • Acne
 • Acnelittekens
 • Fijne lijntjes
 • Grauwe en futloze huid
 • Grove poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekjes


Soorten peelings:

De peeling zijn onder te verdelen in categorieën: oppervlakkige en diepe peelings. De Pumpkin, Lastic Clear en Sal pulp peeling zijn oppervlakkige peelings. De Jessener en TCA behoren tot de diepe soorten peeling. Door de reactie van de chemische peeling gaat de huid zich sneller vernieuwen. De structuur van uw huid zal veranderen en de huid voelt fris en sterk aan. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Wij adviseren in de meeste gevallen 3 tot 6 behandelingen, afhankelijk van het type huid en de wensen. De tijd tussen de peeling bedraagt 2 tot 3 weken.

De behandeling en erna

Gemiddeld duurt een behandeling 45 minuten. De behandeling start met het reinigen van de huid. Hierdoor werkt de peeling beter in op de huid. Vervolgens brengen we de peeling aan, u kan een lichte tot intense prikkeling ervaren. Dit is afhankelijk van uw huidtype en het soort peeling. Na de inwerktijd verwijderen we de peeling en brengt de huidtherapeut een zonbescherming aan. Direct na de peeling ziet de huid er rood uit. Enkele dagen later begint uw huid te schilferen. Na de behandeling de huid goed te beschermen tegen UV straling.

Micro-needling (derma-pen)

De derma-pen is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Het maakt met miniscule naaldjes die snel op en neer bewegen kleine gaatjes in de huid. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid dikker, steviger, veerkrachtiger en egaler van kleur wordt. Fijne lijntjes, rimpels, striae, (acne)-littekens, pigmentvlekken, zonbeschadiging en vergrote poriën worden minder zichtbaar. Afhankelijk van de indicatie zijn er meerdere behandelingen nodig. 

Camouflagetherapie

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. De huidtherapeut kan ze minder opvallend maken. Zo zijn er speciale camouflagemiddelen die de patiënt zelf kan toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald. De camouflagecrème geeft niet af op kleding en is bestand tegen water en huidvriendelijk. 

Definitief ontharen

Bij overbeharingsproblemen kunt u eerst de huisarts om advies vragen. Deze kan beoordelen of verdere onderzoeken en maatregelen nodig zijn voordat u zich laat behandelen door een huidtherapeut. Een huidtherapeut kan zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Het positief resultaat van behandeling leidt er doorgaans toe dat de patiënt zich zekerder voelt.

Elektrische epilatie' zorgt ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. Het gaat om haren in het gezicht, elders op het lichaam en bijvoorbeeld op huidtransplantaten. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk  van de grootte van het oppervlak.

Een haar groeit veel langzamer dan de meeste mensen denken. Na maanden of jaren valt een haar uit. Dan volgt een rustperiode voor het haarzakje. Daarna groeit een nieuwe haar. Slechts een deel van de haren is dus zichtbaar. De rustperiode duurt zes weken tot anderhalf jaar, afhankelijk van de plaats op het lichaam, de dikte en diepte van de haar, de hormonale situatie en erfelijke factoren. Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een  week alweer terugkomt. Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als u besluit om u definitief te laten ontharen door een huidtherapeut, is het daarom belangrijk dat  u zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren. Eventueel kunt u ook kiezen voor een ontharingscrème die geen huidirritaties veroorzaakt.          

 Lightsheer diode laser

Ontharen via de traditionele methodes zoals harsen, scheren en waxen is vaak een vervelende ervaring. Deze manieren van ontharen doen vaak pijn. Daarbij is er een kans op allergische reacties zoals rode plekken en bultjes. Met laserontharing zijn al deze vervelende bijkomstigheden verleden tijd, en ben je dus geheel pijnloos haarvrij!


De LightSheer laser is de ‘Gouden Standaard’ op het gebied van laser ontharen, en kan je binnen een paar behandelingen (geheel pijnloos) verlossen van ongewenst lichaamshaar. De LightSheer is momenteel het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er is. Met de nieuwste techniek bereikt de laser het beste resultaat.
Elektrocoagulatie         

Elektrocoagulatie kan bij de volgende indicaties toegepast worden:

Miliën (gerstekorrels)
Milia is een hard bolletje talg dat ingekapseld zit en daardoor moeilijk te verwijderen is. Milia’s komen meestal voor in het gelaat op een vochtarme huid, soms een enkele, maar ook wel in zeer grote hoeveelheden. Door het aanprikken met een naaldje wordt de milia verweekt, bloed en lymfe ruimen de milia dan op.

Fibromen (steelwratjes)
De fibroom wordt met een naald doorgesneden. Er kan een korstje ontstaan,  wat er na een paar dagen afvalt. Fibromen komen het meeste voor in het gelaat, hals en onder de oksels.

 Teleangiectasien

Tele’s zijn chronisch verwijde haarvaatjes. Met een naaldje wordt er enkele seconden stroom gegeven en het haarvaatje wordt dicht gebrand. Behandeling van tele’s op een huidgebied een keer per veertien dagen. De huid heeft de tijd nodig om volledig te herstellen. Na de behandeling 48 uur niet in de zon of onder de zonnebank, sauna en niet aan de korstjes  peuteren.

Spiderneavus
Een vaak wat verdikt klein gesprongen bloedvaatje met centraal een rode punt (spinnetje), komt vaak op het gelaat of op het decolleté voor. Met een naaldje wordt het bloedvaatje dicht gebrand.

Rosacea
Rosacea is een chronisch aandoening gekarakteriseerd door het voorkomen van erytheem, teleangiectasien en papulopustels in het gelaat. Zodra de      ontstekingen niet meer op de voorgrond staan, kunnen de tele’s dicht gebrand  worden.

Dermatosis papulosa nigra
Kleine donkerbruin tot zwart gekleurde tumortjes bij negroïde rassen. De afwijkingen komen voor in het gelaat en geven veel cosmetische klachten. Met een naaldje worden ze weggebrand en kan wel een korstje ontstaan,  maar dat valt er vanzelf af.

Oedeemtherapie

Wat betreft oedemen heeft de huidtherapeut een pakket behandelingsmogelijkheden die vallen onder de integrale oedeembehandeling.

Lymfoedeem
Lymfoedeem betekent vochtophoping. Bij lymfoedeem is de afvoer van weefselvocht te gering vanwege een stoornis in het lymfstelsel.

De stoornis in het lymfsysteem kan zijn aangeboren (primair lymfoedeem). Meestal treedt lymfoedeem echter op na een ernstige beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren.  Veelal is deze beschadiging een gevolg van borst- of prostaatoperatie of van bestraling.

Bij lymfoedeem is er sprake van een zwelling. Ook een zwaar of vermoeid gevoel in arm of been, of spanning rondom pols, vingers, enkels, elleboog kan het gevolg zijn van lymfoedeem.

De  huidtherapeut zorgt ervoor dat het vocht wordt afgevoerd d.m.v.

 • Manuele lymfdrainage: de huidtherapeut activeert met een zacht pompende beweging, het fijne netwerk van de lymfvaten direct onder de huid. De      lymfdrainage stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht;
 • Oedeem- en fibrosegrepen: met oedeemgrepen leidt de huidtherapeut vocht door het weefsel naar een plaats waar het vocht gemakkelijker wordt opgenomen. Met fibrosegrepen maakt de huidtherapeut verhard weefsel (fibrose) soepeler;
 • Ambulante compressietherapie: is een combinatie van zwachtelen van ledematen door de huidtherapeut en bewegen door de patiënt; tevens kunnen er ook bandage's aangemeten worden als het zwachtelen op een bepaald gebied lastig is. 
 • Lymftaping: is een techniek met plaktape die wordt gebruikt om gebieden  te draineren waar de huidtherapeut geen ambulante compressie kan toepassen.
 • Aanmeten van hulpmiddelen bijvoorbeeld curetexhemd, als er sprake is van oedeem/fibrose in het borstgebied

Door het vochtafvoer vermindert de pijn en geneest een wond sneller. Als het oedeem niet meer afneemt (dit wordt gecontroleerd door regelmatig de omvang      van het oedeem te meten) wordt er een therapeutische elastische kous aangemeten, de kous zorgt voor behoud van het verkregen resultaat. De huidtherapeut      legt specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen aan u uit om de afvoer van het lymfoedeem nog meer te bevorderen.

Lipoedeem

Symptomen van  lipoedeem:

 • Zwaar gevoel in de benen;
 • Pijn in de benen;

 • Cellulitis;

 • Snel blauwe plekken;
 • Problemen met lopen;
 • Gewrichtsproblemen

De kledingmaat van het bovenlichaam en van het onderlichaam kan 2 tot 3 maten verschillen.

Behandeling  van de huidtherapeut:

 • Manuele lymfdrainage (speciale massagetechniek);
 • Zwachtelen van de ledematen;
 • Therapeutische elastische kousen aanmeten bij een stabiele situatie;
 • Aanmeten hulpmiddelen
 • Bewegingsoefeningen.

 

Veneus  oedeem
Aanmeten van therapeutische elastische kousen.

Nazorg (borst)Kanker

Als huidtherapeut bieden wij ook nazorg. Wij merken dat dit een belangrijk onderdeel is van het behandeltraject. U kunt te maken krijgen met allerlei (huid) klachten. Deze kunnen ontstaan door de behandelingen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld door  de operatie, chemotherapie of bestraling, hormoontherapie. Vaak zit u met allerlei vragen of wordt u ergens onzeker van. We proberen u hierin zo goed mogelijk in te begeleiden. 

Littekentherapie

De huidtherapeut kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring,       verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem(vochtophoping). De meest voorkomende behandelingen zijn:

 • Massagetechnieken voor het verminderen van jeuk, pijn, hypertrofie, verklevingen,  doorbloedingsstoornissen en oedeem;

 • Het aanbrengen van siliconenpleisters tegen roodheid, jeuk, hypertrofie,  en verhardingen. Ze maken het litteken vlakker en soepeler waardoor klachten     afnemen;
 • Peeling: door de peeling wordt het bovenste laagje dode huidcellen  verwijderd. Dat zorgt voor afvlakking van het litteken.
 • Micro-needling